Oтварање изложбе фотографија «ЉУДИ (У)ЛИЦА»

ljudi-ulicaПозивамо Вас на отварање изложбе фотографија ЉУДИ (У)ЛИЦА у петак, 4. новембра 2016. године у 19 часова у холу Народне банке Србије. Изложбу организује Институт за студије културе и хришћанства у сарадњи са Народном банком Србије.

Намера организатора је да јавности представи радове:

Иване Тодоровић

Дарка Срећковића

Санде Виторовић

Оливере Радмановић

Предрага Мијаиловића

Брисање јасних граница између уметничког дела и гледаоца је основни циљ изложбе. У току изложбе одржаће се трибине и јавни часови књижевности, верске наставе, филозофије, математике и музичке културе. Изложба даје прилику посматрачу да и сам постане њен коаутор.

Изложба ће бити отворена радним данима до 25. новембра 2016. године.

 

Биографије уметника – учесника пројекта

Дарко Срећковић, рођен у Офенбаху, Немачка. Од 1973. године живи у Земуну. Фотографијом се бави више од 10 година. Учествовао је на више домаћих групних изложби, члан је Групе 32 – Чувари тренутака. Фотографије су му објављивање више пута у часопису РеФото, као и у књизи How to Understand Serbs Николаса Комриа (Самиздат Б92).

Ивана Тодоровић, рођена у Београду. Дипломирала 2008. године на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Чедомира Васића. Члан УЛУС-а од јануара 2009. године. У статусу је самосталног уметника. До сада је реализовала две самосталне и 40 групних изложби. Била је учесник међународних сликарских и фото колонија и радионица. Сарађивала је с домаћим и страним часописима, брендовима и маркетиншким агенцијама. Успешно се бави уметничком и комерцијалном фотографијом.

Оливера Радмановић, рођена у Београду. Докторанд је на Одсеку за клавир Факултета музичке уметности у Београду. Активно се бави концертном делатношћу и запослена је као доцент на ФМУ у Београду. Уметничком фотографијом се бави пет година. Члан је Фото савеза Србије и Групе 32 – Чувари тренутака. Вишеструко је награђивана на међународним и домаћим фото конкурсима. Реализована је до сада преко 10 групних изложби. Победник је фотографског текмичења Фотофиниш у Нишу.

Предраг Мијаиловић, рођен у Београду. Члан је Фото савеза Србије и Групе 32 – Чувари тренутака. Учестовао је на неколико групних изложби. Објављивао је фотографије у часопису РеФото. Ради у Институту Михајло Пупин у Београду.

Сандра Виторовић, рођена у Карлсруеу, Немачка. Дипломирала на Архитектонском факултету у Београду. Ради као дизајнер ентеријера и фотограф. Учестовала на великом броју изложби у Београду и Милану. Објавила је фотографије у многобројним фотографским часописима, књигама и публикацијама. Освојила је награду – похвалу на Sony World Photo Awards конкурсу 2011. године, а награђена фотографија је била изложена у Лондону. 2014. године њене фотографије су ушле у финале престижног конкурса Rovinj Photodays – категорија архитектура.