Изложба фотографија «ЉУДИ (У)ЛИЦА»

nbs-01

У организацији Института за студије културе и хришћанства, у петак, 4. новембра 2016. године, отворена је изложба фотографија Људи (у)лица. Изложба је отворена у изложбеном простору Народне банке Србије. Своје радове, који се баве темом лица (људи) у урбаним амбијентима, представили су Ивана Тодоровић, Дарко Срећковић, Санда Виторовић, Оливера Радмановић и Предраг Мијаиловића.

Присутне је на почетку отварања поздравио Коча Огњановић, представник Народне банке Србије, као и потпредседница Института Данијела Марковић.
У свом поздравном говору, председник Института проф. др Давор Џалто се захвалио Народној банци за сарадњу на овом пројекту и изразио наду да ће се сарадња две институције наставити и у будућности. Проф. Џалто је истакао потребу дијалога хришћанства и савремене културе и уметности, што представља један од основних програмских циљева Института, а чему изложба Људи (у)лица доприноси управо својом тематизацијом лица других, свих оних које свакодневно срећемо и у чијим лицима можемо препознати свој сопствени идентитет. Он је такође упутио честитке ауторима за изузетне радове, а све присутне позвао да узму учешћа у радионицама које су предвиђене током трајања изложбе, као и у завршној трибини која ће се одржати 25. новембра 2016. у истом простору.
Присутнима се у име излагача обратила и Ивана Тодоровић.  
​Отварање изложбе је обогаћено музичким програмом Kлавирског триа – Ана Стефановић, Јелена Пејановић и Невенка Тадић.​


Изложба ће бити отворена за посетиоце радним данима до 25. новембра 2016, у галеријском простору Народне банке Србије (Немањина 17, Београд).