Објављена књига Јелене Јоргачевић Разговарајмо о цркви и друштву – изабрани интервјуи и чланци”

У сарадњи Дома омладине Београда и Института за студије културе и хришћанства, а као резултат циклуса трибина ,,Разговарајмо о …“ објављена је књига Јелене Јоргачевић „Разговарајмо о цркви и друштву – изабрани интервјуи и чланци”.

Једна од учесница трибинског програма јесте и новинарка Јелена Јоргачевић, чији је рад превасходно везан за питање религије и друштва, пре свега у контексту Србије и постјугословенског простора. Имајући у виду релевантност ове теме и рада колегинице Јоргачевић, као и њихову компатибилност са циљевима пројеката реализованих кроз сарадњу ДОБ-а и ИСКХ-а, радосни смо што управо овом публикацијом започиње сарадње наше две институције и у домену издавачке делатности. Надамо се да ће разговори са релевантним саговорницима из домена религије, као и текстови на релевантне теме религијског и друштвеног живота који су пред нама, понудити читаоцима неке одговоре али и подстаћи нова питања, и даћемо и у будуће имати прилике да се сусрећемо, и на трибинама и на штампаним страницама, обогаћујући једни друге својим присуством и новим сазнањима.“ (из Предговора ”Разговарајмо о цркви и друштву”, Сергеј Беук и Давор Џалто)

О ауторки:

Јелена Јоргачевић Кисић је новинарка београдског недељника „Време“, где се у највећој мери бави темама везаним за религију, образовање и људска права. Објављује текстове и у другим домаћим и страним медијима. Добитница је неколико националних новинарских награда за своје чланке. Потпредседница је борда директора Међународног удружења новинара који се баве религијом (The International Association of Religion Journalists). Организовала је и учествовала на бројним конференцијама и дискусијама везаним за различите аспекте односа између религије, друштва и државе, као и религије и медија. Председница је невладне организације Форум за религију, медије и културу сећања.