О нама

Институт за студије културе и хришћанства је добровољно, нестраначко, невладино и непрофитно удружење грађана, чији циљеви се реализују у области културе и образовања. Институт је основан 2012. године на иницијативу Хришћанског културног центра из Београда. Одлука о оснивању Института је донета с намером да се дугогодишњи рад Центра на пољу хришћанства и културе додатно унапреди и употпуни истраживачким, научним и едикативним радом, у складу са визијом блажене успомене оца Радована Биговића. Континуитет Института са Хришћанским културним центром се огледа у томе што је дугогодишњи потпредседник Хришћанског културног центра др Давор Џалто именован за председника новооснованог Института.

Примарни циљеви Института за студије културе и хришћанства су промоција дијалога између различитих аспеката савремене културе и хришћанства, кроз разноврсне едукативне програме и пројекте у домену културе. Институт промовише вредности дијалога, толеранције, критичког мишљења, интер-културног, интер-религијског и екуменског дијалога, академске изузетности, нових увида који су базирани на слободном истраживању и независном мишљењу.

Институт остварује своје циљеве путем организовања, самостално или у сарадњи са другим институцијама и појединцима, семинара, летњих академија, курсева, округлих столова, трибина, радионица, конференција, изложби и других облика едукативних и културних садржаја. Важан облик деловања Института је и издавачка делатност (објављивањем књига, часописа и других публикација из горе наведених области). Програми Института се реализују из донација појединаца, владиних и невладиних организација.

Наш тим

проф. др Давор Џалто
председник
 Danijela Markovic_mДанијела Марковић, теолог
председник Управног одбора
 vukasinотац Вукашин Милићевић, теолог
 Neno DordjevicНенад Ђорђевић
почасни члан Управног одбора Института
канцеларија Института у Сједињеним Америчким Државама
 Бојана Бурсаћ, историчар уметности
члан Управног одбора Института
 Александар Шибул, психолог
члан Управног одбора Института