Промоција књиге „Београдски надбискуп: двадесет година архипастирске службе надбискупа Станислава Хочевара – документи и сведочанства”

Позивамо Вас на промоцију књиге „Београдски надбискуп: двадесет година архипастирске службе надбискупа Станислава Хочевара – документи и сведочанства“, коју организују издавачи – Институт за студије културе и хришћанства и Издавачка књижарница Зорана Стојановића – у сарадњи са Радио-телевизијом Србије у четвртак, 28. септембра 2023. године у 18 часова у Клубу РТС-а.

Књига представља допринос обележавању две деценије службе Преузвишеног Станислава Хочевара на месту београдског надбискупа. Њен циљ је да укаже на неке од најзначајнијих аспеката његове службе, путем изабраних сведочанстава неколицине оних који су претходних година и деценија упознали надбискупа и са њим имали прилике да сарађују. Циљ књиге је и да се читалачкој публици, најпре у Србији а затим и у региону, представе и нека значајна документа која се односе на живот и рад Станислава Хочевара као београдског надбискупа. Књига такође излази у нади да ће и овим путем бити дат допринос бољем познавању и разумевању не само личности и дела надбискупа Хочевара, већ и Римокатоличке цркве у Србији.
Књига излази са благословом Његове Светости папе Фрање, а свој прилог књизи је дао и Његова Светост патријарх Порфирије.

http://www.ikzs.com/index.php?stranica=opis&knjiga=591