Изложба «Нова лица икона»

 Изложба «Нова лица икона»

«Нова лица икона – Изложба савременог српског иконописа»,

Саборни храм Васкрсења Христовог, Чикаго, 8-11. септембар 2012.

Уметнички директор: др Давор Џалто
Координатор пројекта: Ненад Ђорђевић
Асистент уметничког директора и координатора пројекта: Владимир Вукановић

У саборном храму Васкрсења Христовог у Чикагу, у сарадњи са Институтом за студије културе и хришћанства из Београда, од 08. до 12. септембра 2012. године је одржана изложба савременог српског иконописа. Изложба је организована поводом све-православног епископског сабора који је у истом периоду одржан у Чикагу.

Пре отварања изложбе Његово преосвештенство епископ Лонгин је рекао: „Наш саборни храм и епархија са задовољством ће угостити изложбу савремене српске иконографије у Чикагу, која ће се подударити са важним догађајима у животу наше локалне заједнице. Изложбом ћемо показати суштинску везаност православне духовности и српске уметности и стваралаштва, као и доприноса којег иконописци дају духовном буђењу и узрастању нашег као и других народа“.

„Изложба пружа јединствену прилику нашим парохијанима и гостима Саборног храма да погледају и сазнају више о радовима изванредних савремених српских иконописаца и овом приликом препоручујемо и позивамо све да дођу на изложбу!“ додао је презвитер Дарко Спасојевић, старешина храма.
Изложба је обухватила 40 радова 7 савремених српских иконописаца.