«Религија, образовање и грађанска одговорност»

034
Семинар «Религија, образовање и грађанска одговорност» у оквиру пројекта Религија и млади, 28-30. септембар 2012, Сребрно језеро (у сарадњи са Фондацијом Конрад Аденауер)

Семинар су отворили Јелена Јабланов Максимовић из Фондације Конрад Аденауер и др Давор Џалто, председник Института за студије културе и хришћанства.

Радни део семинара је отпочео г. Жарко Пауновић са Факултета политичких наука, који је говорио о «Друштвеној одговорности у савременом демократском друштву». Отац Александар Нинковић је говорио на тему «Шта је заједничко религији, образовању и друштвеној одговорности? Римокатоличка перспектива». На исту тему, али из перспективе западне (римокатоличке и протестантске) политичке теологије говорио је др Никола Кнежевић. О православној перспективи на тему религије, образовања и друштвене одговорности је говорио др Давор Џалто.

Након сваке презентације следила је жива дискусија учесника, углавном студената и младих професионалаца. Семинар је завршен радионицом на којој су учесници покушали да разраде конкретне пројекте који би могли бити реализовани у њиховим верским и локалним заједницама, а који би могли да подигну свест о друштвеној одговорности и важности образовања.