Изложба фотографија «Урбана лица»

060

Изложба фотографија Данка Страхинића «Урбана лица»
(у оквиру пројекта Изложбе на тему градских мотива, у сарадњи са Belgrade Art Hotel-ом),
23. октобар — 13. новембар 2013, Београд

Институт за студије културе и хришћанства из Београда, у сарадњи са Belgrade Art Hotel-ом, је на отворио самосталну изложбу фотографија Данка Страхинића, у среду 23. октобра 2013. године у Belgrade Art Hotel-у. Ово је била четврта у низу самосталних изложби фотографија на тему урбаних мотива, која се организује у оквиру пројекта Изложбе на тему градских мотива.

Изложбу су отворили Јелена Михајловић, директорка продаје и маркетинга Belgrade Art Hotel-а, Данијела Марковић, потпредседница Института за студије културе и хришћанства и Данко Страхинић, аутор изложбе. Обраћајући се присутнима Данијела Марковић је истакла да је намера организатора да широкој публици и посетиоцима хотела представе радове виског квалитета, младих уметника из Србије и иностранства. Најбољи радови са изложби биће представљени Међународном центру за фотографију у Њујорку. Аутор је у свом говору истакао да изложене фотографије, на којима су скулптуралне и рељефне представе жена са београдских фасада, представљају историјски документ о стању нашег архитектонског наслеђа, као и позив да се о њему бринемо.

О уметнику
Данко Страхинић (1973), дипломирани историчар. Документаристичком фотографијом се бави неколико последњих година. Сарадник је фондације Конрад Аденауер као фотограф и сниматељ, и листа Православље као новинар и фотограф. Објављивао је радове у стручној и историографској литератури. Коаутор је фотографија у два каталога икона и слика.
Изложба је продајна. Сав приход је намењен за обнову и очување манастира Светог Архангела Гаврила у Земуну.