Отварање изложбе ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч

Фото: Владимир Вукадиновић

У среду, 8. маја у Изложбеном холу Народне банке Србије отвoрена је изложба ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч. Изложбу је отворила проф. др Дивна Вуксановић, редовни професор Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду. У име аутора, обратио се Јан Вало. Музички програм су извели Снежана Павићевић, флаута и Михаило Саморан, кларинет, стални чланови и солисти Београдске филхармоније.

Изложбу ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч чини 37 фотографија 12 ауторa. Аутори су, без ограничења, понудили своје виђење дела три изузетнe уметнице, које су обележиле културу и уметност наших простора од краја 19. века до данас. Инспирацију за фотографије аутори су нашли у књижевним делима Исидоре Секулић, сликама, илустрацијама и поезији Милене Павловић Барили и форми и облику Олгe Јеврић. Изложба ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч представља резултат истраживачког рада о уметничким изразима уметница – инспирација, с посебним акцентом на феномене празнине и филозофске тишине који су изузетно значајни за неговање и развијање дубљих слојева људског бића, а посебно у доба информатичке буке – текста, слике и звука. 

Додатне информације о изложби: www.oponasanjevremena.com

Изложба је бити отворена за посетиоце радним даном до 22. маја 2019. Током манифестације Музеји за 10 изложба ће бити отворена и у суботу, 18. маја 2019. године. 

Организатор изложбе: Институт за студије културе и хришћанства у сарадњи са Народном банком Србије 
Пријатељи изложбе: Центар за савремену уметност Strategie Art, Београдска уметничка школа за дизајн и нове медије, MediGroup, Premier Чоколада 
Аутор пројект: Данијела Марковић 
Уметничкa директорка: Бојана Бурсаћ
Дизајн плакат и осталог штампаног материјала: Биљана Гркавац 
Штампа: Саша Петровић, ORBIS PRO IDEJE I DIZAJN 
Web design www.oponasanjevremena.com: Невена Малић

Фотографије са отварања: Александар Јочић, Бранко Рајчевић, Владан Алексић и Владимир Вукадиновић.